Κοντίδης Δημήτρης

Image

Ιατρός, που υπηρέτησε ως δήμαρχος Λεμεσού για μια δεκαετία. Γεννήθηκε το 1935 στη Λεμεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο το 1954. Αφού εργάστηκε σε διάφορους οργανισμούς στη Λεμεσό μέχρι το 1957, έτυχε υποτροφίας της Διεθνούς Ενωσης Φοιτητών και μετέβη στο εξωτερικό για σπουδές.

 

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και απέκτησε ειδικότητα στην ωτορινολαρυγγολογία. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1968 και από τότε εργάζεται ως ιατρός και διατηρεί κλινική στη Λεμεσό.

 

Διετέλεσε μέλοςτου Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού και μέλος του Συμβουλίου του Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Άρης» Λεμεσού για σειρά ετών και υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. 

 

Το 1986 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και ακολούθως αντιδήμαρχος Λεμεσού μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 1991, όταν εξελέγη βουλευτής του ΑΚΕΛ στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Στην ίδια περιφέρεια επανεξελέγη βουλευτής το 1996.

 

Στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 1996 εξελέγη δήμαρχος Λεμεσού και παραιτήθηκε από το αξίωμα του βουλευτή. Επανεξελέγη δήμαρχος το 2001 και υπηρέτησε μέχρι το 2006.