Σαν σήμερα: 03 Δεκεμβρίου

2021 Αχιλλέας Αιμιλιανίδης

Νέο μέλος της Διαπραγματευτικής Ομάδας στο Κυπριακό

Ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης διορίζεται ως μέλος της Διαπραγματευτικής Ομάδας στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Θρησκευτική Γιορτή

Γεννήθηκαν

1953

Μάικ Σπανός

Επιχειρηματίας- πολιτικός

Απεβίωσαν

0311

Διοκλητιανός

Αυτοκράτορας της Ρώμης

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία γιορτάζεται σήμερα 3 Δεκεμβρίου. Η ημέρα θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992.

Άλλα Γεγονότα

2019 Γιάννης Καρούσος

Διορίζεται υπουργός Μεταφορών

Ο Γιάννης Καρούσος διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στις 3 Δεκεμβρίου 2019.

2019 Κυριάκος Κούσιος

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος διορίζται κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη στις 3 Δεκεμβρίου 2019 αντικαθιστώντας τον Πρόδρομο Προδρόμου. Παραιτήθηκε την 1η Ιουλίου 2021.

2018 Πρόδρομος Προδρόμου

Αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 ο Πρόδρομος Προδρόμου αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

2003 Αγνοούμενοι

Παρεμβαίνει ο Κόφι Ανάν

Στις 3 Δεκεμβρίου2003 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος λαμβάνει επιστολή από το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, με την οποία υποβάλλει συγκεκριμένες εισηγήσεις για την περαιτέρω πορεία και το χειρισμό του θέματος των αγνοουμένων.

1959 Φαζίλ Κουτσιούκ

Ανακηρύσσεται αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στις 3 Δεκεμβρίου 1959 ο Φαζίλ Κουτσιούκ ανακηρύσσεται αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς εκλογές, γιατί δεν υπήρξε ανθυποψήφιος. Ως αντιπρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Φαζίλ Κουτσιούκ συμμετέχει στην όλη διαδικασία σύστασης και λειτουργίας του νέου κράτους και στην παραλαβή της εξουσίας από τους Βρετανούς στις 16 Αυγούστου 1960.

1957 Σερ Χιου Φουτ Μάκιντος

Ο τελευταίος Βρετανός κυβερνήτης της Κύπρου

Φτάνει στην Κύπρο στις 3 Δεκεμβρίου 1957 ο σερ Χιου Φουτ, ο οποίος αντικαθιστά τον πλέον μισητό Βρετανό κυβερνήτη της Κύπρου, στρατάρχη σερ Τζων Χάρτιγκ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πλήθος ιδιαίτερα σκληρών μεθόδων προκειμένου να συντρίψει την ΕΟΚΑ.Ο Σερ Χιου Φουτ είναι αυτός που θα υπογράφει αργότερα το πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου με τον Πρόεδρο Μακάριο και τον Αντιπρόεδρο Δρ Φαζίλ Κουτσιούκ.

1880 Ιωσίας Σπένσερ

Διορίζεται διευθυντής Παιδείας

Η κυβέρνηση της Κύπρου προσλαμβάνει τον Αγγλικανό ιερέα Ιωσία Σπένσερ στις 3 Δεκεμβρίου1880 στην κυβερνητική υπηρεσία με τον τίτλο του διευθυντή της Παιδείας (director of Education). Μια από τις εισηγήσεις του Σπένσερ, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις μεταξύ των Ελλήνων, ήταν ότι έπρεπε να εισαχθεί η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία, σ' αντικατάσταση των δυο γλωσσών των κατοίκων του νησιού, της ελληνικής και της τουρκικής.