Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών  

Image

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών καθιερώθηκε το 1995, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Συμμαχίας των Συνεταιρισμών και εορτάζεται το πρώτο Σάββατο κάθε Ιουλίου.

Ο Συνεταιρισμός αποτελεί μία μορφή επιχειρηματικότητας, που συσπειρώνει τους μικροπαραγωγούς. Σήμερα, οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

Το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Συνεταιρισμών  2020 είναι “Συνεργασία για την κλιματική δράση». «Καλούμε την παγκόσμια συνεταιριστική κοινότητα να συνεχίσει να πιέζει για δράσεις που θα αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. Αυτή η κρίσιμη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και την επιβίωση μας, διαταράσσοντας ζωτικά οικοσυστήματα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Το κοινό μας σπίτι βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπάρχουν μέθοδοι παραγωγής και κατανάλωσης που θέτουν σε κίνδυνο  το περιβάλλον. Δεν έχουμε πολύ χρόνο για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να δράσουμε τώρα, με τις αξίες και τις αρχές μας, για να αποδείξουμε σε παγκόσμια κλίμακα ότι είναι δυνατόν να αναπτυχθεί μια οικονομία με κοινωνική ένταξη και προστασία των φυσικών πόρων », δήλωσε ο Ariel Guarco, Πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Συνεργασίας.