Καρεκλάς Πέτρος

Δήμαρχος Κυθρέας

Image

Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1949 στην Κυθρέα. Είναι ο Δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου της Κυθρέας από το 2012.

 

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Freiburg της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας, με υποτροφία του Ιδρύματος D.A.A.D. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στη Ν. Καρολίνα στις Η.Π.Α με υποτροφία του Κυπρο-Αμερικανικού Προγράμματος Υποτροφιών.

Εξειδικεύτηκε στη Μακροοικονομία και τα Χρηματοοικονομικά, τη Διεθνή Οικονομία και τα Οικονομικά Ανθρωπίνων Πόρων. Για αρκετά χρόνια υπηρέτησε στον δημόσιο τομέα: στο Τμήμα Στατιστικής και Ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι το 1986.

 

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής σε διάφορα Υπουργεία (Παιδείας και Πολιτισμού, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) από τα τέλη του 1999. Υπηρέτησε επίσης από το 1986 μέχρι το 1998 στον ιδιωτικό τομέα ως Οικονομικός Διευθυντής στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

 

Τον Ιανουάριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα μετά από τις εκλογές για ανάδειξη Τοπικών Αρχών ως Δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου της Κυθρέας, αξίωμα στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα, μετά από επανεκλογή για 2η θητεία στην περίοδο 2017-21.

 

Πηγή

Polignosi.com