Γεωργιάδου Λούλλα

Image

Θεατρική συγγραφέας. Γεννήθηκε στο χωριό Τρεις Ελιές της επαρχίας Λεμεσού, το 1938. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Λεμεσού. Είναι γνωστή κυρίως από πλήθος κυπριακών θεατρικών «σκετς» που έγραψε για το κυπριακό ραδιόφωνο, απ' όπου μεταδίδονται τακτικά. Μερικά από αυτά τιμήθηκαν με πρώτο βραβείο σε σχετικούς διαγωνισμούς του ΡΙΚ.

 

Πέρα από τα κυπριακά σκετς η Λούλλα Γεωργιάδου έχει γράψει και άλλα θεατρικά έργα, κυρίως μονόπρακτα, μερικά από τα οποία διακρίθηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς. Θεατρικά της έργα μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Μεταξύ των θεατρικών της έργων έχουν διακριθεί το «Ο Θρόνος της Ιθάκης» (1979), το «Ξενοδοχείο Ντόουμ» (1980), το «Τιμή αίματος εστί» (1972), το «Βιομηχανία όπλων» (1980), το «Κάδρο» (1978), το «Περιπλάνηση» (1990) και άλλα.

 

Μεταξύ των κυπριακών «σκετς» που έχει γράψει, έχουν διακριθεί μεταξύ άλλων και τα: «Δκυο κουβέντες» (1966), «Ο μούρμουρος» (1967), «Τα κάλλη της βρύσης» (1971), «Η βούφα» (1978)κ.α.

 

Εκτός από τα «σκετς» και γενικότερα τη θεατρική γραφή, η Λούλλα Γεωργιάδου ασχολήθηκε και με το διήγημα. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς.