Κοινόν Κυπρίων

Image

Η Τράπεζα Κύπρου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της Κύπρου, με μακρόχρονη παρουσία και παράδοση. Λειτουργεί με διαφάνεια, συνέπεια και αφοσίωση στον πελάτη, τον μέτοχο, τον εργαζόμενο και την κοινωνία της Κύπρου.

 

Το επίσημο έμβλημα της Τράπεζας Κύπρου βασίζεται σε ένα νόμισμα της ρωμαϊκής εποχής, του αυτοκράτορα Κλαύδιου (41-54 μ.Χ.), το οποίο ανήκει στη Νομισματική Συλλογή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου. Το νόμισμα φέρει την επιγραφή ΚΟΙΝΟ[Ν] ΚΥΠΡΙωΝ σε δάφνινο στεφάνι, και αναφέρεται σε ένα θεσμό που ανάγεται στον 2ο αιώνα π.X. Συμμετείχαν σε αυτόν αντιπρόσωποι όλων των κυπριακών πόλεων που συνέρχονταν κυρίως για θρησκευτικούς σκοπούς ή για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. H δημιουργία αυτού του Παγκύπριου Σύνδεσμου, συνιστά τον πρώτο οργανισμό ενός ενωμένου νησιού που παραμένει συμβολικός ακόμα και σήμερα για την ενότητα του λαού της Κύπρου.

 

Η Τράπεζα Κύπρου, ως τράπεζα όλων των Κυπρίων, έχει υιοθετήσει αυτό το νόμισμα ως έμβλημα της.

 

 

 

 

Ιστορικό Αρχείο Τράπεζας Κύπρου

Το Ιστορικό Αρχείο Τράπεζας Κύπρου, ιδρύθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου τον Ιανουάριο 2001 με σκοπό τον εντοπισμό, συγκέντρωση, ταξινόμηση, ευρετηρίαση και απόδοση στη μελέτη και την έρευνα αρχειακού υλικού του Συγκροτήματος, αλλά και τρίτων εφόσον τούτο αφορά την οικονομική ιστορία του τόπου. Περιλαμβάνει λυτά έγγραφα και βιβλία παραγωγής του 1899 (χρονολογία ίδρυσης του Ταμιευτηρίου «Η Λευκωσία») μέχρι σήμερα, οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και αρχείο εφημερίδων. Ακόμη συγκεντρώνει μια πλούσια συλλογή από γραφειακές μηχανές και άλλων ειδών εξοπλισμού που αποτυπώνουν κυρίως την εξέλιξη της τεχνολογίας στο Συγκρότημα.

» Περισσότερα

 

 

 

 

Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και προσφέρει υπηρεσίες από το 1998. Θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Κυπριακή Δημοκρατία, προς όφελος των ασθενών με καρκίνο και της κοινωνίας. Το Κέντρο έχει καταστεί η ναυαρχίδα στη θεραπεία του καρκίνου, στοχεύοντας στο 60% των διαγνωσμένων περιστατικών στην Κύπρο και κατατάσσοντας τη χώρα ανάμεσα στα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Το Κέντρο είναι το πρώτο νοσηλευτήριο στην Κύπρο και την Ελλάδα που έχει λάβει την πιστοποίηση ποιότητας CHKS (Caspe Healthcare Knowledge Systems).

 

Τον Ιούνιο του 2018, η Τράπεζά μας σε συνεργασία με τον ΜΚΟ ABR, εγκαινίασε το έργο «Wall Gallery». Το έργο, μια γιγαντιαία κατασκευή, τοποθετείται στους γύρω τοίχους του Κέντρου και κάθε έξι μήνες φιλοξενεί νέες φωτογραφίες και εικονογραφήσεις, τις οποίες οι ασθενείς και τα μέλη του προσωπικού τις βλέπουν από το παράθυρό τους. 

» Περισσότερα

 

 

 

 

  

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1984 και έχει διαχρονικά αναπτύξει μια σειρά πολύπλευρων δραστηριοτήτων προκειμένου να καταστεί το κέντρο του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργικότητας της Κύπρου. Στεγάζεται στο παλιό διοικητικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας. Το Ίδρυμα διατηρεί έξι κυπριακές συλλογές και διαχειρίζεται δύο μουσεία, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

» Περισσότερα

 

 

 

 

IDEA

Το IDEA είναι ένα βραβευμένο Κέντρο καινοτομίας και ένας “Business Incubator” αυστηρά προσανατολισμένος στη μεταφορά πραγματικού οφέλους στην κυπριακή οικονομία, στη δημιουργία ενεργών επιχειρήσεων, με κύκλο εργασιών και διεθνείς προοπτικές. Είναι η μόνη ολοκληρωμένη, μη κερδοσκοπική και μεγαλύτερη πρωτοβουλία στην Κύπρο, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της υποστήριξης προς τις καινοτόμες Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Προσφέρει επιχειρηματική στήριξη σε επιχειρηματίες από το στάδιο IDEA έως το στάδιο των πωλήσεων και των επενδύσεων, και μέχρι το στάδιο της μεγέθυνσης και επέκτασης στο εξωτερικό. Εκπαιδεύει τους εφήβους, τους φοιτητές, τις γυναίκες επιχειρηματίες και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να κατευθύνει περισσότερο τη νοοτροπία και τον πολιτισμό της χώρας προς την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

» Περισσότερα

Φώτο Γκάλερι

Image