Κυριακίδου Στέλλα

Επίτροπος Υγείας της Κύπρου στην ΕΕ

Image

Επίτροπος  Υγείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2020.

 Η Στέλλα Κυριακίδου γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1956 στη Λευκωσία. Πατέρας της είναι ο Μιχαλάκης Τριανταφυλλιδης, ο οποίος διετέλεσε γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία στο University of Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, παιδοψυχολογία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου και παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων για τις ψυχολογικές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο και λευχαιμία, τη βία στην οικογένεια, τις μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά, τη διασυνδετική συμβουλευτική ψυχιατρική σε γενικό παιδιατρικό νοσοκομείο και εκπαιδεύτρια σε θέματα ασθενών με καρκίνο του μαστού και δικαιώματα των ασθενών σε ευρωπαϊκές οργανώσεις.

 

Βουλή

Διετέλεσε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 και από τον Μάιο 2013 Αντιπρόεδρος Β’ του Δημοκρατικού Συναγερμού. Διετέλεσε Αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

 

Καρκίνος 

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον Καρκίνο του Μαστού “Europa Donna” (2004-2006), Πρόεδρος του Κυπριακού Φόρουμ Καρκίνου του Μαστού “Europa Donna Κύπρου” από το 2000, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006, Επίτροπος Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2008, Επίτροπος Υγείας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2009 και Εκπρόσωπος ασθενών στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τον Καρκίνο (2010-2012).

 

Επίτροπος

Τη θέση της Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας τον Χρίστο Στυλιανίδη, ανέλαβε επίσημα στις 13 Ιανουαρίου 2020, σε εκδήλωση ορκωμοσίας που έγινε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων, στο Λουξεμβούργο. Η Κύπρια επίτροπος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας των Καταναλωτών και Υγείας. 

 

Πηγή:

www.polignosi.com

Φώτο Γκάλερι

Image
Image