Ευθυμίου Ευθύμιος

Image

Ο Ευθύμιος -Τίμης - Ευθυμίου γεννήθηκε στΙς 27 Οκτωβρίου στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επέστρεψε στην Κύπρο το 1980 και από τότε εργάστηκε ως χειρούργος οδοντίατρος. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λεμεσού.

 

Το 1986 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι το 1991 οπόταν εξελέγη βουλευτής Λεμεσού με τον συνδυασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού Λεμεσού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων, μέλος της Επιτροπής Υγείας και μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Δεκέμβριο του 2001 διεκδίκησε ως ανεξάρτητος το αξίωμα του Δημάρχου Λεμεσού. 

 

Την 1η Μαρτίου 2003, διορίστηκε Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, μέχρι τις 13 Ιουνίου 2006. Έχει συμμετάσχει σε συνόδους και συναντήσεις τόσο σε Διεθνές όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για θέματα της αγροτικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

 

Το 2008 διορίστηκε Επίτροπος Ευρωπαϊκής Γεωργικής Πολιτικής και σύμβουλος του τότε προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη. Από τον Σεπτέμβριο 2015 είναι ο νέος Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών.

 

Ο Τίμης Ευθυμίου εξελέγη πρώτος πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, το οποίο ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 2004.