Αγρότου Ανδρούλα

Υπουργός Υγείας

Image

Υπουργός Υγείας επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Υγείας στις 15 Οκτωβρίου 2012, διαδεχόμενη το Σταύρο Μαλά ο οποίος παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τις Πρεδρικές Εκλογές του 2013.

 

Η Ανδρούλα Αγρότου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1947. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας το 1965 και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Φιλίας των Λαών» της Μόσχας, αποφοιτώντας με πτυχίο στην Ιατρική.

 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Δημόσια Υγεία (MPH στο Πανεπιστήμιο του Dundee, Ηνωμένο Βασίλειο) και στην  Διοίκηση Επιχειρήσεων, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση (BA). Κατέχει τις ειδικότητες  Υγειονολογίας - Κοινοτικής Ιατρικής και Γενικής Ιατρικής.

 

Διορίστηκε στο Δημόσιο το 1973, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Ιατρικού Λειτουργού στο Κέντρο Υγείας Παλαιχωρίου και ακολούθως σε διάφορα Κέντρα Υγείας και στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών.

Εργάστηκε στη συνέχεια στον Τομέα της Διοίκησης του Υπουργείου Υγείας, υπηρετώντας, μεταξύ άλλων, στις  θέσεις της Ανώτερης Ιατρικής Λειτουργού και της Πρώτης Ιατρικής Λειτουργού.

 

Μεταξύ  2007 - 2010 διετέλεσε Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, ενώ για ένα τρίμηνο πριν την αφυπηρέτηση της (2010), υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

 

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Αγρότη και έχει τρία παιδιά, τον Νικόλα, την Αλίκη και τη Γεωργία.