Χρυσοχός Πέτρος

Πρωταθλητής Τένις

Image

Πρωταθλητής Τένις. Ο Πέτρος Χρυσοχός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1996 στη Λάρνακα.  Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Ακολούθησε σπουδές στην Επικοινωνία και Επιχειρηματικότητα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Wake Forest.

Άρχισε να παίζει τένις σε ηλικία 9 ετών με προπονητή τον Δημήτρη Ηροδότου και πολύ σύντομα σε ηλικία 14-15 ετών ήταν πρωταθλητής νέων Κύπρου και αργότερα το νούμερο 2 στην Κυπριακή κατάταξη μετά το Μάρκο Παγδατή. Από το 2019 είναι  επαγγελματίας τενίστας και μέλος της κυπριακής ομάδας Davis Cup.

 

» Βλέπε λήμμα: Η αντισφαίριση στην Κύπρο

 

Κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό τουρνουά ITF futures στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου χωρίς να χάσει σετ, γεγονός που του έδωσε την  πρώτη του βαθμολογία και τον κατέταξε στην 860η θέση της παγκόσμιας επαγγελματικής κατάταξης ATP. Ο Χρυσοχός ήταν μέλος της ομάδας του 2018 NCAA Men's Tennis Championship του Πανεπιστημίου Wake Forest, παίζοντας το νούμερο 2 τόσο στα μονά όσο και στα διπλά.

 

Εκπροσωπώντας το πανεπιστήμιο του Wake Forest, ο 20χρονος Κύπριος αντισφαιριστής αναδείχθηκε σε πρωταθλητή των Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. Σημείωσε έξι διαδοχικές νίκες απέναντι σε αντισφαιριστές που εκπροσωπούσαν τα Πανεπιστήμια των Mississippi St, UCLA, Arkansas, Ohio State, Florida, και στον τελικό τον δεύτερο αντισφαιριστή του Ohio State.

 

Ο Χρυσοχός πέτυχε την υψηλότερη συνδυαστική του κατάταξη 19 στον κόσμο στο ITF junior circuit και την υψηλότερη κατάταξη καριέρας στην ATP 354 που πέτυχε στις 28 Ιουνίου 2021.

Το 2021 ανακηρύχθηκε κορυφαίος Αντισφαιριστής στην Κύπρο αφού είχε την ψηλότερη βαθμολογία στην Παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της ομάδας Davis Cup να προκριθεί στα πλέι-οφ για την άνοδο στην Β΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ζώνης.

 

 

Πηγές:

  1. Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια
  2. Συνέντευξη Πέτρου Χρυσοχού στο Skala Times

Φώτο Γκάλερι

Image