Σαμψών Σωτήρης

Image

Νομικός. Ο Σωτήρης Σαμψών γεννήθηκε στο χωριό  Βασίλι στις 6 Αυγούστου 1965. Είναι υιός του Νίκου Σαμψών. Απέκτησε πτυχίο πολιτικών επιστημών, φιλοσοφίας και ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Τζωρζ Ουάσινγκτον.  Στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό νομικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον. Εργάζεται ως δικηγόρος.

 

Διετέλεσε πρόεδρος της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑΚΙ) και ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ) το 1976. Είναι μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων για το Αντιντόπινγκ του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής Αθλητικής Δεοντολογίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. 

 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου με τον ΔΗΣΥ για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.  Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).