Χατζηνικόλας Ντίνος

Image

Ο Ντίνος Χατζηνικόλας γεννήθηκε στο Κελλάκι στις 13 Μαΐου 1955 και πέθανε στις  11 Ιανουαρίου 2022. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ματσεράτα, με ειδικότητα σε πολιτικοοικονομικά θέματα, αποκτώντας πτυχίο και διδακτορικό.

 

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Γερμασόγειας με το ΑΚΕΛ την περίοδο 1994-2001 και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) Λεμεσού και μέλος των διοικητικών συμβουλίων τoυ Συμβουλίου Εξαγωγών Κυπριακών Επιτραπέζιων Σταφυλιών (ΣΕΚΕΣ) και του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων. 

 

Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με το ΑΚΕΛ αλλά δεν εκλέχτηκε. Το 2003, ο βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Χρίστου, διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο πρώτος επιλαχών για τη θέση του στη βουλή ήταν ο Ντίνος Χατζηνικόλας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή στις 6 Μαρτίου 2003, για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).