Χατζηχαραλάμπους Άγγελος

Ο πρώτος Περιφερειάρχης Λάρνακας

Image

Άγγελος Χατζηχαραλάμπους. Περιφερειάρχης Λάρνακας. Εξελέγη στις δημοτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 με ποσοστό  63% των ψήφων. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και  Διαχειριστής Έργου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας.

 

Βλέπε λήμμα: Περιφερειάρχης

 

Ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 4 Ιουνίου 1971. Γονείς του ο Χαράλαμπος και η Παναγιώτα Χατζηχαραλάμπους και οι δύο καθηγητές στο επάγγελμα. Είναι απόφοιτος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Είναι κάτοχος των εξής τίτλων σπουδών:

-ΜΒΑ – Master in Business Administration (Kingston University London) with Merit

-MSc – Master in Science – Information Engineering (City University London) with Distinction

-BEng- Bachelor in Engineering – Electrical and Electronic Engineering (City University London) –Degree 1st class honors.

 

Το 1995 προσλήφθηκε στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) στη θέση του Τεχνικού Ηλεκτρολογίας. Ακολούθως ανέλαβε τις θέσεις του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και του Προϊστάμενου του Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης. Το 2018 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛ.

 

Eίναι μέλος στην Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης Υδάτων (ΣΕΔΥ), και στο EurEU (The European Federation of National Associations of Water Services). Διοριζόμενος το 2022, από τοΠροσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο Λάρνακας (ΠΣΣ) και την Κεντρική Συμβουλευτική Επιτροπή (ΚΣΕ) ανέλαβε καθήκοντα Διαχειριστή Έργου (Project Manager), αναφορικά με υλοποίηση της Μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύστασης του νέου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης.

 

Επιπλέον, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, διορίστηκε στην ομάδα που συστάθηκε κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας για τα αστικά λύματα, ως εκπρόσωπος των Συμβουλίων Αποχέτευσης παγκύπρια.

 

Πηγή

www.polignosi.com