Κουμίδης Γλαύκος

Image

Ζωγράφος και χαράκτης. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1950. Σπούδασε αρχικά Αρχιτεκτονική στην Α.Α. School of Architecture στο Λονδίνο και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Aπό το 1975 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

 

Η ζωγραφική του δουλειά, την οποία χαρακτηρίζουν έντονα βυζαντινά στοιχεία, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο υπαρξιακό προβληματισμό της, αποτελεί συγκερασμό παλαιού και νέου.

 

Ο Γλαύκος Κουμίδης, σε σειρά από κείμενα και άρθρα που συμπληρώνουν την εικαστική του δουλειά, έχει ασχοληθεί σε βάθος με το καλλιτεχνικό δρώμενο στην Κύπρο.

 

Έχει  οργανώσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το 1999 εκπροσώπησε την Κύπρο στη Μπιενάλε Βενετίας.Έχει επίσης συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις Κυπρίων χαρακτών σε διάφορες χώρες.

 

Παράλληλα με την εικαστική του δουλειά ο Κουμίδης ασχολείται και με τη λογοτεχνία και έχει εκδώσει διάφορα έργα, όπως το Λόγω... τέχνης και το Foreign Titles, ενώ έχει ασχοληθεί και με μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων.

 

Το 1999 εξεδόθη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το βιβλίο Glavkos Koumides (συγγραφέας η Ειρήνα Χριστοδούλου-Πίπη).

Φώτο Γκάλερι

Image