Μάραθος εκδρομικός χώρος

Image

Εκδρομικός χώρος δυναμικότητας 170 ατόμων, μέσα στο δάσος του Τροόδους. Βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου Κακοπετριάς - Πεδουλά, και περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια του χωριού Μουτουλλάς.

 

Ο εκδρομικός χώρος είναι σχετικά μικρός και περιλαμβάνει μερικές στενές παράλληλες αναβαθμίδες, που πάνω τους στήθηκαν ξύλινα τραπεζάκια και καθίσματα. Ο χώρος εξοπλίστηκε ακόμη και με μερικές άλλες απαραίτητες ανέσεις για τους εκδρομείς. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του εκδρομικού χώρου είναι ωστόσο η Χρυσόβρυση του Μάραθου η οποία είναι εγκατεστημένη εδώ από το 1948.

 

Η θέση του εκδρομικού χώρου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.250 μ. περίπου, εντυπωσιάζει. Βρίσκεται στο μέσο μιας ορθοπλαγιάς που καταλήγει σ’ ένα ρυάκι. Έτσι σαν βρίσκεται κάποιος στον εκδρομικό αυτό χώρο, από τη μια πλευρά υψώνεται η δασοσκεπής πλαγιά που φθάνει μέχρι την κορυφογραμμή, της οποίας το ύψος ξεπερνά τα 1.500 μ., ενώ στην άλλη πλευρά η πλαγιά, με πολύ μεγάλη κλίση, καταλήγει στο ρυάκι Μάραθος που τρέχει ολόχρονα.

 

Τα κυρίαρχα δέντρα στην περιοχή του εκδρομικού χώρου είναι τα πεύκα, οι λατζ΄ιές, οι σκλήδροι, οι κουμαριές και λίγα πλατάνια.