Μουαΐμη Σοφία

Image

Συγγραφέας έργων παιδικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1952. Μετά το γυμνάσιο, αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στη συνέχεια εργάστηκε σαν δασκάλα. Παράλληλα παρουσίαζε παιδικά προγράμματα από την τηλεόραση. Στη συνέχεια προσελήφθη στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, όπου κι εργάστηκε ως παραγωγός προγραμμάτων στην τηλεόραση. Σήμερα είναι ανώτερη λειτουργός προγραμμάτων τηλεόρασης.

 

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή διηγημάτων, παραμυθιών και θεατρικών έργων για παιδιά, καθώς επίσης και σεναρίων για παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα. Το παιδικό θεατρικό της έργο με τίτλο Μια φορά κι ένα καιρό τιμήθηκε με Α' βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το 1983 και παρουσιάστηκε από την παιδική του σκηνή τον ίδιο χρόνο. Ο Θ.Ο.Κ. ανέβασε επίσης το έργο της (που έγραψε μαζί με την Τούλα Κακουλλή) Η Αλίκη στην Παραμυθοχώρα.

 

Στην τηλεόραση παρουσιάστηκαν αρκετά έργα της, σκηνοθετημένα από την ίδια, όπως τα: Καρναβάλι στην Παραμυθοχώρα, Ο τέταρτος μάγος, Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα, Η Καλλικαντζαροπαρέα κ.ά.