Χατζηπαύλου Αντώνης

Image

Διετέλεσε δήμαρχος Λεμεσού. Γεννήθηκε στην πόλη της Λεμεσού το 1943. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και το Κολλέγιο της πόλης του Μπέρμιγχαμ (Aston University). To 1966 έγινε εμπορικός διευθυντής της οινοβιομηχανίας ΕΤΚΟ και δυο χρόνια αργότερα μέλος του συμβουλίου διευθυντών της εταιρείας. Το 1970 διορίστηκε γενικός διοικητικός διευθυντής και το 1977 εξελέγη πρόεδρος του συμβουλίου διευθυντών της ΕΤΚΟ, θέση που κατείχε επί σειρά ετών.

Εταιρικό μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διευθύνσεως και μέλος του Ινστιτούτου Μάρκετιγκ, του Ινστιτούτου Διευθυντών και του Ινστιτούτου Διευθύνσεως στην Κύπρο. Επίσης μέλος του Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Οινικών Προϊόντων και μέλος του συμβουλίου διευθυντών της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Κύπρου.

 

Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Απόλλων» (1977-85), πρόεδρος της Λέσχης «Λάιονς» Λεμεσού, αναπληρωτής περιφερειακός κυβερνήτης της Περιφέρειας 117 των «Λάιονς» (Ελλάς - Κύπρος) κ.α.

 

Δήμαρχος Λεμεσού εξελέγη το 1986. Στη θέση αυτή υπηρέτησε για μια δεκαετία (μέχρι το 1996).