Σκορδής Αντώνης

Κύπριος ηθοποιός που  έπαιξε σε Netflix και Χόλιγουντ

Image

Αντώνης Σκορδής (Anthony Skordi). Βρετανό- αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας με καταγωγή κυπριακή. Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς. Η μητέρα του έραβε ρούχα και ο πατέρας του ήταν κουρέας, ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την υποκριτική και να φύγει για την Αμερική.

 

Φοίτησε στο Drama Center London και αργότερα, πριν πάει στο Λος Άντζελες, περιόδευσε με τη Royal Shakespeare Company από το 1990-1992 και το Moving Theatre της Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

 

Είναι γνωστός για τους ρόλους του ως Admiral Garrick Versio στη σειρά παιχνιδιών Star Wars Battlefront II και The Dealer in the Hand of Fate.

 

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του είναι ο μονόλογος «Ωνάσης», το σενάριο του οποίου έχει γράψει ο ίδιος. Το έργο είναι βασισμένο στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση και όπως εξηγεί ο ίδιος « μέλημα ήταν να (απο)δείξω ότι ο Ωνάσης ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος, σε τελική ανάλυση, είναι ένας άνθρωπος όπως ο κάθε ένας από εμάς. Η αλήθεια είναι ότι ένας θεατρικός ρόλος μπορεί να σε ικανοποιήσει περισσότερο από έναν ρόλο στην τηλεόραση. Πραγματικά, το να δημιουργήσεις έναν ρόλο-μύθο είναι σπουδαίο.» Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο “Stella Adler” του Λος Aντζελες αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο.

 

Μερικά από τα έργα που έχουν "σφραγίσει" την καριέρα του μέχρι και σήμερα είναι το «Criminal Minds: Beyond borders» (2017), το «Blacklist» (2017), το «Star Wars: Battlefront» (2017), «Stage mother» (2020) και “The Ηuman Εlement”, μια ταινία μικρού μήκους, όπου έπαιζε έναν Εβραίο, αιχμάλωτο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν.

 

Πηγή

 

Antoni Skordis

Άντονι Σκορδής, ο Ωνάσης από το Λος Άντζελες

Από την Κύπρο στο Χόλιγουντι

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image