Μιτσίδης Όμιλος

Οι αλευρόμυλοι Μιτσίδη στη Λευκωσία

Image

Εταιρία που ειδικεύεται στην παραγωγή αλεύρου. Δραστηριοποιείται επίσης στην εισαγωγή τροφίμων. Όλα ξεκίνησαν το 1932, όταν οι ξυλέμποροι Χρυσόστομος και Κώστας Μιτσίδης, αγόρασαν ένα παραδοσιακό πετρόμυλο στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, απέναντι από την Πύλη Αμμοχώστου. Τα δύο αδέλφια ιδρύουν τον συνεταιρισμό «Χρυσόστομος και Κώστας Μιτσίδης» και αρχίζουν να δραστηριοποιούνται και στους τομείς αλευροποιίας και μακαρονοποιίας. Τα πρώτα άλευρα Μιτσίδη μπαίνουν στην αγορά, ενώ τα μακαρόνια πωλούνται κυρίως χύμα.

 

Πέρα από τους παραδοσιακούς τομείς των αλεύρων και ζυμαρικών, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην εμπορία άλλων συναφών προϊόντων όπως ραβιόλες, πουργούρι, προϊόντα ντομάτας, σάλτσες, κινόα, ζωμούς, ρύζι και όσπρια, καθώς και μιας ευρείας γκάμας πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας

 

Στην Κύπρο, ο Ό΅ιλος Μιτσίδη διαθέτει 14 ιδιόκτητα σιλό σιτηρών συνολικής χωρητικότητας 20,000 τόνων και δύο Αλευρό΅υλους, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα. Πρόκειται για ΅ικτούς Μύλους οι οποίοι χειρίζονται όλα τα είδη σιταριού, ΅αλακό, δυνατό και σκληρό, καθώς και άλλα είδη σιτηρών. Με συνολική παραγωγική δυνα΅ικότητα 260 τόνων η΅ερησίως, παράγουν ΅ια πλατιά γκά΅α αλεύρων, σι΅ιγδαλιών και υποπροϊόντων όπως πίτερα και φουσκάρι. Ο Ό΅ιλος διαθέτει επίσης και δύο υπερσύγχρονες και πλήρως αυτο΅ατοποιη΅ένες Μονάδες Επεξεργασίας Εξειδικευ΅ένων Αλεύρων (Mixing Plants), οι οποίες προσφέρουν ΅οναδική ευελιξία και παρέχουν τη δυνατότητα παραγωγής ΅ιας πλούσιας γκά΅ας εξειδικευ΅ένων αλεύρων και ΅ιγ΅άτων, σε συσκευασίες 1 έως 25 κιλών. Το Μακαρονοποιείο Μιτσίδη βρίσκεται στη Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου και πέραν της δυνατότητας παραγωγής άριστης ποιότητας ξηρών ζυμαρικών διαθέ τει και ξεχωριστή γραμμή παραγωγής φρέσκων/ κατεψυγ΅ένων γε΅ιστών ζυ΅αρικών. Στη Σερβία, η MItsides Point διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Μακαρονοποιείο στην πόλη Sremska Mitrovica, στην περιοχή Vojvodina, που είναι και ο κύριος σιτοβολώνας της Σερβίας.

 

 

Πηγή:

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image