Πολυνείκης Χαραλαμπίδης Μιχάλης

Image

Υπηρέτησε ως υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Πάφο το 1948. Αποφοίτησε  από το Λύκειο Κύκκου το 1967 και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε ως αγροτικός γιατρός στο νομό Αχαΐας. Απέκτησε ειδικότητα πνευμονολόγου-φυματιολόγου στο νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία», όπου και εργάστηκε και ως επιμελητής μέχρι το 1985. Στη συνέχεια εργάστηκε ως γιατρός στην Ηλιούπολη Αττικής και στην Αθήνα, μέχρι το 1987, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 1991 σε νοσοκομείο στην Πάτρα. Από το 1991 και εξής εργάστηκε ως γιατρός στην Πάφο. Από το 1978 υπήρξε και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία τουριστικών επιχειρήσεων.

 

Κατά την περίοδο της παραμονής του στην Ελλάδα, ως φοιτητής αλλά και αργότερα, ανέπτυξε και συνδικαλιστική δράση, μετείχε στη φοιτητική οργάνωση «Παλμός» και πήρε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Μέλος και συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών «Αγώνας» και του Συλλόγου Κυπρίων Επιστημόνων. Στην Κύπρο υπήρξε μέλος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ, της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Το 1974 μετείχε στην αντίσταση κατά του πραξικοπήματος. Διετέλεσε επίσης επαρχιακός γραμματέας του Σ.Κ. ΕΔΕΚ Πάφου, καθώς και εκλελεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πάφου την περίοδο 1996-2001. Από το 2007 πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του  Σ.Κ. ΕΔΕΚ Πάφου.

 

Τον Φεβρουάριο του 2008 διορίστηκε υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, όταν υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποσύρει τους δύο υπουργούς της από την κυβέρνηση εξαιτίας διαφωνιών της με την πολιτική του προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό.