Χαραλάμπους Χάρης

Image

Διετέλεσε υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Κάτω Ζώδια. Αποφοίτησε από το Πρακτικό του Γυμνασίου Κύκκου και σπούδασε Μηχανολογία και απέκτησε τον τίτλο MSc.

Εργάστηκε στο Λαϊκό Καφεκοπτείο για 29 χρόνια και από το 2003 κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή. Υπηρέτησε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Η.Κ. κατά την περίοδο 1988-1993 και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurocypria Airlines κατά την περίοδο 2000-2005. Το 2003-2005 ήταν αντιπρόεδρος της Eurocypria.

Παρακολούθησε στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στις Η.Π.Α. ολοκληρωμένα προγράμματα Finance, Λογιστικής, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Τροφίμων κ.α.

Τον Ιούνιο του 2006 διορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τον Ιούλιο του 2007, όταν αποχώρησε μαζί με τους άλλους τρεις υπουργούς του ΑΚΕΛ, μετά την απόφαση του κόμματος να μην υποστηρίξει τον Τάσσο Παπαδόπουλο για δεύτερη προεδρική θητεία και την οριστικοποίηση της απόφασης για κάθοδο του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ως υποψηφίου στις προεδρικές.