«Ενημέρωση»

Image

Δεκαπενθήμερο περιοδικό ποικίλης ύλης, που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Ιανουάριο του 1982. Ιδιοκτήτης του περιοδικού ήταν η εκδοτική εταιρεία «Τα Νέα Λτδ». Διευθυντής και υπεύθυνος σύμφωνα με το Νόμο ήταν ο Νίκος Κόσης, ο οποίος υπήρξε και ο διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας «Ο Αγών». Υπεύθυνος συντάξεως ήταν ο Παναγιώτης Παπαδημήτρης.

 

Η «Ενημέρωση» είχε μέγεθος Α4 (29,5 Χ 21 εκ.) και οι σελίδες της κυμαίνονταν γύρω στις 80-90. Είχε έγχρωμο εξώφυλλο και έγχρωμες εσωτερικές σελίδες και εκτυπωνόταν με σύστημα φωτοσύνθεσης - όφσετ. Περιελάμβανε πλούσια ειδησεογραφία και σχολιογραφία σε τοπικά και διεθνή πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά, ψυχαγωγικά και αθλητικά θέματα.

 

Το περιοδικό συνέχισε την έκδοσή του, ως εβδομαδιαίο, μέχρι τον Ιούνιο του 1992, κυκλοφορώντας συνολικά 343 τεύχη. Στη συνέχεια άρχισε να εκδίδεται υπό τον τίτλο «Γυναίκα και Ενημέρωση», ως μηνιαίο, και συνέχισε την έκδοσή του μέχρι το Φεβρουάριο του 1995, οπότε την ανέστειλε έχοντας κυκλοφορήσει 31 τεύχη.

 

Πηγή:

Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια