Ατταλίδου Αλεξάνδρα

Η Ευρωπαία Ακτιβίστρια

Image
Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, 1958 στην Κακοπετριά και διαμένει μόνιμα στην Λευκωσία. Στις βουλευτικές εκλογές του 2021 εκλέγηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για την ΙΒ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Στις 16 Οκτωβρίου αποχώρησε από τους Οικολόγους λόγω αγεφύρωτων πολιτικών διαφορών, που αφορούσαν κυρίως το Κυπριακό αλλά και κοινωνικά θέματα.
 

Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση (MBA) από το Université Libre de Bruxelles:  Έχει επίσης Δίπλωμα  Τεχνικής Ανάλυσης των Χρηματαγορών, Δίπλωμα Τουριστικών Σπουδών και Δίπλωμα Ξεναγού.

 

Είναι μέλος του Chartered Institute of Marketing (CIM UK), του Society of Technical Analysts (STA UK),  του International Federation of Technical Analysts (IFTA), και διαπιστευμένο Μέλος (Advanced) της Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

 

Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και Μέλος του Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

 

Από το 2008-2020 υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, και μεταξύ 2013-2015 ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής. Εργάστηκε επίσης ως Διευθύντρια Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (2004-2007), ως Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος της Global Capital Ltd (2000-2004) και στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.  Από το 1991 – 2000 απουσίαζε στο εξωτερικό.

 

Ακτιβίστρια 

Ακτιβίστρια από πολύ νεαρή ηλικία έχει εργαστεί, και υπηρετήσει ως μέλος πολλών οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.  Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης “Φίλοι του Ακάμα” αλλά σταθμό στη ζωή της αποτελεί η συμμετοχή της στο Κίνημα “Οι Γυναίκες Επιστρέφουν” ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που οργάνωσε τις τρεις πορείες που έσπασαν την γραμμή διαχωρισμού της Κύπρου.

Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών ως τη μόνη οδό προς τον εκσυγχρονισμό,  την πρόοδο και τη δημοκρατία.

 

Αποχώρηση

Στις 16 Οκτωβρίου 2023 με μακροσκελή επιστολή της στα ΜΜΕ η Αλεξάνδρα Ατταλίδου ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το κόμμα των Οικολόγων, επικαλούμενη διάφορους λόγους, όπως: α) Η επιλογή του κόμματος να μην πάρει θέση στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, β) Η στάση του κόμματος στο Κυπριακό, την οποία θεωρώ αδιέξοδη. γ) Αριθμό δημόσιων τοποθετήσεων που δεν συνάδουν με τις δεδηλωμένες θέσεις των Πρασίνων.  

 

Πηγές: 

  1. www.polignosi.com
  2. Πολίτης: Η επιστολή αποχώρησης της Ατταλίδου