Καρούσος Γιάννης

Ο πρώτος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου

Image

Περιφερειάρχης Αμμοχώστου. Διετέλεσε δήμαρχος Αγίας Νάπας την περίοδο
3 Μαρτίου 2013 – 3 Δεκεμβρίου 2019 και Υπουργός Συγκοινωνιών την περίοδο 2019- 2023. Εξελέγη Περιφερειάρχης Αμμοχώστου στις δημοτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 54.9 % έναντι ποσοστού 27.9% που έλαβε ο Πυρίλλης Θεόδωρος.

 

Βλέπε λήμμα: Περιφερειάρχης

 

Ο Γιάννης Καρούσος γεννήθηκε στην Αγία Νάπα την 21η Νοεμβρίου 1979. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου. Ως μαθητής, εξελέγη Γραμματέας του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος της νεολαίας του ΔΗΣΥ. Είναι πτυχιούχος του Βρετανικού Πανεπιστημίου University of Surrey, με τίτλο σπουδών BSc (Hons) in International Hospitality and Tourism Management, όπου και ειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης τουριστικών προορισμών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Joint) από το Γαλλικό ESSEC Business School και το Αμερικάνικο Cornell University και είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Chartered Marketer από το Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Πολιτική

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 Στις 3 Μαρτίου 2013, σε ηλικία 33 ετών, εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Νάπας και ακολούθως στις 18 Δεκεμβρίου 2016, επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας.

 

Από το 2006 μέχρι και το 2013 κατείχε τη θέση Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Αγίας Νάπας. Επιπρόσθετα διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συμβουλίων Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας Παραλιμνίου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Νάπας καθώς επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Δέσποινα», που στηρίζει παιδιά με παιδικό διαβήτη.

Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Αναστάση με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

 

Πηγή:

www.polignosi.com