Χαμπιούρης Κώστας

Επίτροπος Ορεινών Περιοχών

Image

Γεννήθηκε στην Έμπα της Πάφου στις 13 Νοεμβρίου 1963.  Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά. Παντρεύτηκε την Ελένη Τζιαούρη με την οποία έχει αποκτήσει  δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Νικόλα.

 

Στις 28 Φεβρουαρίου 2018 διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη Υπουργός Παιδείας. Υπηρέτησε στη θέση αυτή έως τις 9 Ιουλίου 2019. Το 2019, κατά τη διάρκεια της θητείας του, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας. Στις 4 Δεκεμβρίου 2019 ο Κώστας Χαμπιαούρης διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη Επίτροπος Ορεινών Περιοχών. Τα κεντρικά γραφεία του Επιτρόπου μεταφέρθηκαν στην Τριμίκλινη

 

» Βλέπε Βίντεο: Μετακόμισε στα Ορεινά

 

Σπουδές

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα.  Συνέχισε τις  μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας.  Μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία του Fulbright, στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.

 

Δημοτική εκπαίδευση

Εργάστηκε στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη. Υπηρέτησε ως Δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής, Επιθεωρητής. Εφυγε για να αναλάβει τη θέση Υπουργού ενω διατηρούσε τη  θέση του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης.  Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Υπουργείο Παιδείας υπήρξε Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών.  Εκπροσωπούσε τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Γ. Ν. Καλογερόπουλος».

 

Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.
Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα.  Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ).  Συνέβαλε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων και στην εφαρμογή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων.  Συμμετείχε σε συνέδρια και άλλες ευρωπαϊκές δράσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.  Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image