Ανθούση Αναστασία

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Image

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη.  Η Αναστασία Ανθούση διορίστηκε στις 9 Ιουλίου 2021 ως η πρώτη  Υφυπουργός Πρόνοιας στο νεοσύστατο υφυπουργείο που διαχωρίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 23 Ιανουαρίου 1977. Ο πατέρας της Θεμιστοκλής Ανθούσης του γένους Σοφοκλή Ανθούση, κατάγεται από το χωριό Κοιλάνι της Λεμεσού. Η μητέρα Στέλλα Σταυροπούλου - Ανθούση έχει την καταγωγή από το χωρίο Αγιος Επίκτητος της επαρχίας Κερύνειας.

 

Φοίτησε στο Λύκειο Κύκκου Β΄. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Master of Public Sector Management» του Cyprus International Institute of Management.

 

Πολιτική 

Από πολύ νωρίς πολιτικοποίηθηκε στις τάξεις της παράταξης Πρωτοπορία της φοιτητικής παράταξης του ΔΗΣΥ στην Αθήνα και το 1999 εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή Πρωτοπορίας. 

 

Το 2001 διορίστηκε στη Δημόσια Υπηρεσία και το 2019 προήχθη σε Ανώτερη Λειτουργό Υπηρεσιών Υγείας. Έχει υπηρετήσει ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και ως Συντονίστρια Γραφείου των Υπουργών Υγείας Δρα. Γιώργου Παμπορίδη και κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου. Είχε ουσιαστική συνεισφορά στη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας, τόσο στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) όσο και στη διαδικασία αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων. Κρίσιμος ήταν ο ρόλος της στη διαχείριση της πανδημίας του Κορωνιού.

Η κα. Ανθούση, διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ και Πρόεδρος του Δ.Σ. Επαγγελματικού Κλάδου Φαρμακοποιών της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ για τρεις θητείες.

 

Εθελοντισμός

Η κα. Ανθούση έχει έντονη εθελοντική και φιλανθρωπική δράση. Υπηρέτησε ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Τμήματος Νέων του «Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού» και ως Πρόεδρος του Τμήματος Νέων Κερύνειας από το 2004 μέχρι το 2008.

 

Τον Απρίλιο του 2001 πέτυχε να εκλεγεί στην Ευρωπαϊκή Συντονιστική Επιτροπή για την προώθηση των Αρχών του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα υπήρξε ενεργό στέλεχος στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Βαγόνι Αγάπης». Ως φαρμακοποιός συμμετείχε σε ανθρωπιστικές αποστολές της Οργάνωσης για την «Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας» στην Τανζανία και στην Ουγκάντα.

 

Πηγή:

www.polignosi,com