Σταυριανός Πανίκος

Image

Ιατροδικαστής. Ο Πανίκος Σταυριανός γεννήθηκε στο Στρουμπί στις 7 Φεβρουαρίου 1964. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κραϊόβας της Ρουμανίας και ιατροδικαστική και τοξικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως ιατροδικαστής.

Την περίοδο 1996-1999 εργοδοτήθηκε ως ιατροδικαστής από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το 2000 διορίστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας ως Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Νοτίου Αιγαίου και στη συνέχεια επέστρεψε μόνιμα στην Κύπρο και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

 

Στη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών της Κραϊόβας. Διετέλεσε μέλος του Γραφείου Υγείας και Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ και μέλος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης. Στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας με το ΑΚΕΛ για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα και την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και Εξαρτησιογόνων Ουσιών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως. Ήταν μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

 

Έχει τιμηθεί από το Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ) για την εθελοντική του προσφορά στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.