Πετρίδης Πέτρος

Υπουργός Υγείας

Image

Γιατρός-Πολιτικός. Ο Πέτρος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 29 Δεκεμβρίου 1948. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Αγγειοχειρουργική. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Στυλιανού και είναι πατέρας τριών παιδιών.

 

Διορίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2013 Υπουργός Υγείας επί Προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη ως προτεινόμενος υπουργός από το ΔΗΚΟ. Υπηρέτησε έως τις 14 Μαρτίου 2014. Υπέβαλε την παραίτηση του όταν το ΔΗΚΟ με νέο Πρόεδρο το Νικόλα Παπαδόπουλο αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση.


Διετέλεσε Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Εργάστηκε επίσης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Διετέλεσε  επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών με ενεργό ανάμειξη στα κοινά και δη στα θέματα δημόσιας υγείας. Ηταν για πολλά χρόνια αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών με ενεργό ανάμειξη στα κοινά και στα θέματα δημόσιας υγείας. Ακόμη, ήταν σύμβουλος των πρώην Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου για θέματα υγείας

Είναι μέλος διεθνών ιατρικών σωμάτων με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και είναι Αντιπρόεδρος της Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας Κύπρου. 

Φώτο Γκάλερι

Image