Βελάρης Κώστας

Image

Νομικός. Ο Κώστας Βελάρης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 17  Νοεμβρίου 1946. Πρόερχεται από πολιτικοποιημένη οικογένεια αν και ο ίδιος δεν εντάχθηκε ποτέ σε κόμμα. Ο Παππούς του Γεώργιος Βελάρης από τη Ζώδια συνεργάστηκε με τον πολιτευτή Πασχάλη Νεοπτόλεμο. Ο παππούς του από πλευράς της μητέρας του ήταν ο γιατρός Κώστας Μυριανθόπουλος από το χωριό Τρείς Ελιές της Μαραθάσας, απόγονος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσάνθου.

 

Ο Κώστας Βελάρης αποφοίτησε από το  Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1964. Σπούδασε νομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου εκεί εργάστηκε ως δικηγόρος για μικρό διάστημα. Από  το 1967 συνέχισε  την οικογενειακή δικηγορική παράδοση αναλαμβάνοντας το γραφείο Βελάρης & Βελάρης Δ.Ε.Π.Ε., το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του από το 1929 στη Λευκωσία.

 

Έκτοτε ασκεί αδιάλειπτα την δικηγορία και είναι σήμερα ένας εκ των παλαιότερων εν ενεργεία δικηγόρων με πείρα πέραν των 50 ετών. Έχει χειριστεί προσωπικά περίπλοκες υποθέσεις σε διάφορους τομείς, αντιπροσωπεύοντας αλλοδαπούς και Κύπριους πελάτες, μεταξύ των οποίων το κράτος, ξένες κυβερνήσεις, Δημόσιους και Ημικρατικούς Οργανισμούς, ημεδαπές και αλλοδαπές τράπεζες, Εκκλησιαστικές Αρχές και άτομα ή εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

 

Ο Κώστας Βελάρης διακρίνεται για την ευρυμάθεια του και το διαλεκτικό και συνάμα καυστικό του  λόγο γι αυτό και η παρουσία τους ως σχολιαστής για πολιτικά αλλά και νομικά θέματα είναι συνεχής σε όλα τα Κυπριακά ΜΜΕ.

 

Έχει συγγράψει το κεφάλαιο για την Κύπρο στο σύγγραμμα Company Law in Europe που εκδίδεται από τους LexisNexis, είναι μέλος της αδελφότητας του Middle Temple και μέλος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου από το 1970.

 

Ασχολείται κυρίως με αστικές και εμπορικές διαφορές, εμπιστεύματα και υποθέσεις που άπτονται του δικαίου της επιείκειας. Ομιλεί Ελληνικά και Αγγλικά.

 

 

Πηγές:

  1. Δικηγορικό Κώστας Βελάρης
  2. Συνέντευξη με τον ίδιο

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image