Φλουρέντζου Ευθύμιος

Υπουργός Συγκοινωνιών

Image

Νομικός -Πολιτικός. Ο Ευθύμιος  Φλουρέντζου ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στις 5 Αυγούστου 2011 επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, αντικαθιστώντας τον Νίκο Νικολαϊδη. Ολοκλήρωσε τη θητεία του στις 28 Φεβρουαρίου 2013. Τον διαδέκτηκε ο Μάριος Δημητριάδης. 

 

Γεννήθηκε το 1955 στην κατεχόμενη Γιαλούσα και το 1973 μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου και άρχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε το 1978.

 

Είναι νυμφευμένος με την Ξένια Φλουρέντζου το γένος Τριχινά από την Αμμόχωστο και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χαράλαμπο Φλουρέντζου και την Άδα Φλουρέντζου.

 

Μέχρι και το διορισμό του ως Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, ήταν επικεφαλής του δικηγορικού οίκου Ε. Φλουρέντζου & Σια Δ.Ε.Π.Ε, τον οποίο ίδρυσε το 2011, ενώ προηγουμένως ήταν συνιδρυτής άλλου δικηγορικού οίκου.

 

Έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 1980 και από τότε ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου. Διετέλεσε για οκτώ χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

 

Κατά τη διάρκεια των χρόνων ανέπτυξε πλούσια πολιτική δραστηριότητα μέσα από τον χώρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και αρθρογραφούσε σε πολλές εφημερίδες για νομικά και πολιτικά ζητήματα.