Λακκοτρύπης Γιώργος

Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας

Image

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαίου, 1970. Είναι παντρεμένος με τη Χριστιάνα και έχουν δύο κόρες, τη Μαρίνα και την Αγγελίνα.

 

Απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής, σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc.) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988- 1991) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ  με υποτροφία Fulbright (1993 – 1995).

 

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης την 1 Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Υπήρξε ένας εκ των 4 υπουργών που υποδείχθηκε από το ΔΗΚΟ στο πλαίσιο της συνεργασίας ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ για την εκλογή Νίκου Αναστασιάδη. Υπηρέτησε στη θέση αυτή έως και τις 10 Ιουλίου 2020. Επί των ημερών του προχώρησε η αδειοδότηση τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ και ξεκίνησαν πιο συστηματικά κάποιες γεωτρήσεις για ανακάλυψη φυσικού αερίου.

 

Microsoft

Το 1991 προσλήφθηκε από την εταιρία Ιωάννου & Παρασκευαΐδη ως υπεύθυνος των συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Το 1995, επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, εργοδοτήθηκε από την IBM Κύπρου. Η εργασία του τα επόμενα έξι χρόνια επικεντρώθηκε στον τομέα των πωλήσεων, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις και συνεργάτες της εταιρείας.

 

Το 2003 ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft με αποστολή την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Κατόπιν πέντε χρόνων ραγδαίας ανάπτυξης ο κύκλος διοίκησής του επεκτείνεται, και αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου Microsoft Κύπρου και Μάλτας.

 

Παράλληλα, το 2008 διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Από το 2009 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ενεργά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ).

 

Τον Νοέμβριο του 2011, τα καθήκοντά του στη  Microsoft διευρύνονται με τον διορισμό του ως Διευθυντή Δημόσιου Τομέα, Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Κύρια αποστολή του είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες οι οποίες εκτείνονται από τον χώρο των Βαλκανίων μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και από το Καζακστάν και την Κεντρική Ασία μέχρι την Κύπρο και τη Μάλτα.

 

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης φέρει μαζί του πληθώρα εμπειριών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε ό,τι αφορά τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση, την επίτευξη βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων, τον στρατηγικό σχεδιασμό, θέματα φυσικού αερίου, στρατηγικών συνεργασιών και πολυδιάστατων διαπραγματεύσεων κ.ά.

 

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχείρησεων.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image