Πίττα Δάφνη Διογένους

Εταιρία ΜΕΤΟΧΕΜΙ

Image

Μέλος του ΔΣ της Μετοχεμί, πρόεδρος του ΔΣ του Θεάτρου Ριάλτο στη Λεμεσό. Η Δάφνη Πίττα Διογένους γεννήθηκε στις 6 Μάιου  1972 στη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος του Università degli studi di Pavia, Facolta di Farmacia (Laurea in Farmacia)  και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων στο CIIM.

 

Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρία στην Ιταλία ως ειδικευμένος φαρμακοποιός.

 

Το 1997 επέστρεψε στην Κύπρο για να ενταχθεί στην οικογενειακή  επιχείρηση, Medochemie Ltd., την οποία ίδρυσε ο πατέρας της Ανδρέας Πίττας και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων με 14 εργοστάσια  σε Κύπρο, Ολλανδία και Βιετνάμ και περισσότερα από 1800 άτομα προσωπικό.

 

Αρχικά ασχολήθηκε με τους τομείς της ποιότητας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου και στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής και ανέπτυξε το τμήμα κανονιστικών υποθέσεων και R&D. Το 2003 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από το 2019 είναι  Chief Operations Officer της εταιρίας.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου κατοίκων και φίλων του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού. Συμμετέχει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ως μέλος ΔΣ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό και είναι πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Ριάλτο.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image
Image