Αλαμπρίτης Πρόδρομος

Βουλευτής Λάρνακας

Image

Βουλευτής. Εκπαιδευτικός – Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΔΗ.ΣΥ. Ο Γιώργος Αλαμπρίτης γεννήθηκε στην Αραδίππου στις 15 Δεκεμβρίου 1982. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Ευαγγελίδου και έχουν έναν γιο, τον Παναγιώτη. Είναι Βουλευτής του ΔΗΣΥ στην εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας  από τον Ιούνιο του 2021. Συμμετέχει ως  Αναπληρωτής πρόεδρος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος. Είναι επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

 

Σπουδές 

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας στο Πυροβολικό.

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Ηγεσία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. 

 

Εκπαιδευτικός

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Εκπροσώπησε τη ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ). Διετέλεσε Γραμματέας Πολιτικής Εξειδίκευσης και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΝΕΔΗΣΥ.

 

Συμμετείχε επί σειρά ετών στο χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Ομόνοια Αραδίππου και στο χορευτικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έλαβε μέρος σε ανταλλαγές νέων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

 

Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας της Παγκύπριας Δημοκρατικής Έπαλξης Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Υπήρξε Γενικός Αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔ. Συμμετείχε στην Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Λάρνακας και διετέλεσε πρόεδρος της Επαρχιακής Αθλητικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Λάρνακας. Συμμετείχε σε επιτροπές αντικαταστατών και συμβασιούχων ΠΟΕΔ.

 

Μέσα από τη δράση του στην ΠΑΔΕΔ, συμμετείχε σε σεμινάρια και συνέδρια με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο. Είχε επίσης υπό την ευθύνη του τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων και δράσεων με στόχο το “ευ αγωνίζεσθαι” και το τίμιο παιχνίδι, δράσεις ενάντια στη βία και τον ρατσισμό στον αθλητισμό. Συμμετείχε επίσης σε εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και θέματα αειφόρου ανάπτυξης.

 

Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ΠΑΔΕΔ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Λάρνακας και Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Αραδίππου. Είναι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ενώ συμμετέχει ex officio στην Επαρχιακή Γραμματεία του ΔΗΣΥ Λάρνακας και στην Επιτροπή Παιδείας του ΔΗΣΥ. Είναι μέλος του Αθλητικού Σωματείου Ομόνοια Αραδίππου.