Χριστοφόρου Χριστάκης

Προπονητής Ποδοσφαίρου

Image

Προπονητής - Ποδοσφαιριστής. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1964 στη Λεμεσό. Εργάστηκε ως προπονητής ποδοσφαίρου στην ΑΕΛ και τον Απολλωνα. Με τον Απόλλωνα  πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Κυπέλλου και δύο προκρίσεις στους ομίλους του Europa League. 
Στο παρελθόν εργάστηκε επίσης στην Εθνική Παίδων U-17 και την οδήγησε σε πρόκριση στον Elite round. 

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και στον ΑΠΟΕΛ, ενώ σε Εθνικό επίπεδο αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων, την Ολυμπιακή ομάδα και την Εθνική Ανδρών.

 

Εθνική ανδρών

Την 1η Δεκεμβρίου 2015 η  Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την πρόσληψη του  Χριστάκη Χριστοφόρου στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή για τα επόμενα δύο χρόνια. Στη θέση αυτή διαδέχθηκε τον Πάμπο Χριστοδούλου. 

 

Apollon Ladies

Στις 5 Ιουνίου 2020 ο Χριστάκης Χριστοφόρου ανέλαβε την ποδοσφαιρική γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Apollon Ladies με την οποία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τεράστια επιτυχία.

 

Συγκεκριμένα με την  ομάδα των Apollon Ladies, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη του "ευτυχήσαμε να πανηγυρίσουμε για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα. Γενικότερα, στα εφτά χρόνια που συνεργάστηκα με την ομάδα έχουμε κατορθώσει να κερδίσουμε όλους τους διαθέσιμους τίτλους, εκτός από το κύπελλο την περσινή χρονιά. Παράλληλα, έχουμε κάνει ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Αυτό δεν είναι άλλο από το ρεκόρ συνεχόμενων νικών, με αποτέλεσμα οι Apollon Ladies να πάρουν μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Τα επιτεύγματά τους, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού έχει καταταγεί στην 6η θέση σε όλη την Ευρώπη για τη δεκαετία 2010-2020, ένα επίτευγμα που… μιλάει από μόνο του". 

 

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου είναι επίσης ιδιοκτήτης της ακαδημίας ποδοσφαίρου LEMASIA FOOTBALL ACADEMY.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image