Δίπλαρος Ευθύμιος

Image

Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού από το 2011.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 18 Μαρτίου 1980.  Γονείς του είναι οι εκπαιδευτικοί Νίκος και Υβόνη Δίπλαρου. Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ Ροτσίδου κι έχει τέσσερα παιδιά, το Νικόλα, τον Κωνσταντίνο τον Μαρίνο και την Άννη.

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΜΑ.ΚΙ ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού και υπήρξε οργανωτικός της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας και μέλος της Εθνικής Ένωσης Κυπρίων Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΚΘ), καθώς επίσης και μέλος της επαρχιακής γραμματείας της ΝΕΔΗΣΥ και υπεύθυνος της Μαθητικής Κίνησης της ΝΕΔΗΣΥ.

 

Βλέπε βίντεο: Ευθύμιος Δίπλαρος 

 

Δημοσιογράφος

Είναι πτυχιούχος στον τομέα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με ειδικότητα στο πολιτικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στον ημερήσιο τύπο. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέγηκε πρώτος παγκύπρια, σε σταυρούς προτίμησης, δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού.

Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και το 2011 διετέλεσε Σχολικός Έφορος Λεμεσού και μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού Αμαθούντας (ΣΑΛΑ). Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

 

Βουλή

Στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου 2011 εξελέγη πρώτος βουλευτής Λεμεσού.

Διετέλεσε μέλος των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Γεωργίας μέχρι το 2016. Ανέπτυξε πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο ενώ με δημόσιες παρεμβάσεις του κατήγγειλε προβλήματα και αναζήτησε λύσεις.

Το Μάιο του 2016 επανεκλέγηκε και πάλι πρώτος βουλευτής Λεμεσού. Κατά τη κοινοβουλευτική περίοδο 2016-2021 διετέλεσε αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μεταφορών, Επικοινωνιών – Έργων, Γεωργίας και Υγείας.

Το 2020 στις εσωκομματικές εκλογές εκλέγηκε Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και το Μαΐο του 2021 επανεκλέγηκε πρώτος και πάλι βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού όπου και ανέλαβε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας. Είναι μέλος επίσης της επιτροπής Άμυνας και Δημογραφικού. Στις 6 Μάιου 2023 εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ 

 

 

Πηγή

Βουλή των Αντιπροσώπων

Φώτο Γκάλερι

Image