Παρασκευαϊδη Θέλμα

Image

Επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος. Γεννήθηκε το 1935 και πέθανε στις 2 Αυγούστου 2022 σε ηλικία 87 ετών. Η Θέλμα Παρασκευαΐδη ήταν κόρη του κτηνίατρου Λεωνίδα και της Αγάθης Φράγκου. Παντρεύτηκε τον αείμνηστο Γεώργιο Παρασκευαΐδη το 1958 και απέκτησαν 3 παιδιά.

 

Από τα νεανικά της χρόνια ασχολείτο με την φιλανθρωπία και την κοινωνική προσφορά, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του συζύγου της.

 

Το 1980, ίδρυσαν το Ίδρυμα Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη, παρέχοντας οικονομική βοήθεια και στήριξη σε κυπριόπουλα με προβλήματα υγείας. Από την ίδρυσή του, έχουν εξεταστεί σχεδόν 15,000 παιδιά, ενώ περισσότερα από 3,600 παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα έχουν μεταβεί και έχουν εγχειριστεί στο Νοσοκομείο του Springfield των ΗΠΑ, με όλα τα έξοδα της εγχείρησης και θεραπείας καλυμμένα.

 

Το ζεύγος Παρασκευαΐδη, ίδρυσε ακόμη το Παρασκευαΐδειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο, το πρώτο μεταμοσχευτικό Κέντρο στην Κύπρο.

 

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η κ. Θέλμα Παρασκευαΐδη έγινε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη, που συνεχίζει την τεράστια προσφορά του προς τα παιδιά της Κύπρου.

 

 

Πηγή:

  • Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image