Προύντζος Χαράλαμπος

Image

Νομικός. Ο Χαράλαμπος Προύντζος γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1978 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τα κατεχόμενα χωριά Γερόλακκο και Ακανθού. Αποφοίτησε με τον τίτλο LLB (Hons) από το University of Bristol το 2001 και έλαβε τον τίτλο του Barrister-at-Law από το Inns of Courts School of Law του Λονδίνου. Κατέχει επίσης Diploma in Professional Legal Skills από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Gray’s Inn και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Investment Funds Association και υπήρξε σύμβουλος μεγάλου αριθμού ξένων και εγχώριων επενδυτικών ταμείων.

 

Είναι ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. το οποίο διευθύνει από το 2010. Είναι συνέταιρος και προϊστάμενος των νομικών υπηρεσιών του λογιστικού και συμβουλευτικού οίκου ΕΥ για την περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.

 

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τόσο στις ΑΠΕ όσο και στα ζητήματα φυσικού αερίου. Συμμετείχε στις εργασίες της Βουλής για την εναρμόνιση του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου της ΕΕ στην εγχώρια νομοθεσία και στις διεργασίες για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Υπηρέτησε ως σύμβουλος σε σημαντικά έργα ξένων επενδύσεων στην Κύπρο καθώς και σε έργα υποδομής. Επίσης, έχει χειριστεί επιτυχώς σημαντικές υποθέσεις στα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως Συνταγματικά και εργατικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων αποφάσεων για τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου. Περαιτέρω χειρίστηκε κάποιες από τις μεγαλύτερες υποθέσεις για ζητήματα δημοσίων συμβάσεων ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών και των δικαστηρίων.

 

Συμμετείχε σε αριθμό συμβουλευτικών μεταρρυθμιστικών έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ.

 

Εξελέγη το 2018 ως πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την αυτονόμηση του ιδρύματος. Προηγουμένως υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Οικονομικών και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε επίσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας CYENS.

 

Συμμετείχε ως μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη Διακυβέρνηση και την Κατανομή Εξουσιών στην τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού.

 

Είναι ενεργός πολίτης με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση, πολλές δημόσιες παρεμβάσεις και αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

 

Είναι νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Γωγώ Αλεξανδρινού με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά.

 

 

Πηγή:

www.polinosi.com

Φώτο Γκάλερι

Image