Αγγελίδης Ανδρέας

Image

Νομικός. Γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 12 Δεκεμβρίου  1946. Σπούδασε νομικά, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με το ΔΗΚΟ την περίοδο 2006-2011  και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ από το 2006.

 

Το 1989 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ 1989 και από τον Οκτώβριο του 2000 έως τον Μάρτιο του 2003 διετέλεσε γενικός γραμματέας τους ΔΗΚΟ.Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Νέων Επιστημόνων και μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Ακόμη, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο.

 

Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2001 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ αλλά δεν εκλέχτηκε.Ωστόσο, λόγω της εκλογής του βουλευτή του ΔΗΚΟ στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2003, τη θέση του στη βουλή πήρε στις 6 Μαρτίου 2003 ο Ανδρέας Αγγελίδης ως ο επόμενος επιλαχών, για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Δεν διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011.

 

Ως βουλευτής διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, μέλος της Επιτροπής Επιλογής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα και την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και Εξαρτησιογόνων Ουσιών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και αναπληρωματικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Το 2013 αποχώρησε από το ΔΗΚΟ και εντάχθηκε στη Συμμαχία Πολιτών.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).