Αντωνίου Αντώνης

Image

Αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στο χωριό Στρουμπί της Πάφου στις 30 Νοεμβρίου 1959. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την περίοδο 1992-1997 ήταν πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) Πάφου. Από το 1994 έως το 1997 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης. Στις Δημοτικές εκλογές του 1996 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πάφου με το ΔΗΚΟ, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 2001.

 

Διετέλεσε πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Πάφου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2006 στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου με το ΔΗΚΟ για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέγηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων και και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).