Γεωργίου Αριστοφάνης

Image

Νομικός. Γεννήθηκε στο Νέο Λιβάδι στις 6 Οκτωβρίου 1955. Την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία. Τραυματίστηκε και συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Τούρκους.

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, με ειδικότητα  σε θέματα εργατικής και κοινωνικής νομοθεσίας και ήταν νομικός σύμβουλος της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ.

Στη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εξελέγη βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο, στις βουλευτικές εκλογές του 2001 για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο  και στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρχηγός της αντιπροσωπίας της Βουλής στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο και ένας εκ των τριών αντιπροέδρων της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Κλάδου στον ίδιο οργανισμό.

Ήταν μέλος των δικαστικών επιτροπών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΠΟΕΠΑ) και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Λευκωσίας (ΠΟΕΛ) και  μέλος της Ανωτάτης Δικαστικής Επιτροπής Αγροτικού Ποδοσφαίρου (ΑΔΕΑΠ).

Διετέλεσε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου του ΑΚΕΛ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος)