Χατζηζαχαρία Φίλιππος

Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Image

Λογιστής. Ο Φίλιππος Χατζηζαχαρίας γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1975. Διορίστηκε υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη στις 27 Φεβρουαρίου 2023 και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2023. Υπέβαλε την  παραίτηση του στις 5 Ιανουαρίου 2024 και στις 8 Ιανουαρίου αντικαταστάθηκε από τον Νικόδημο Δαμιανού.

 

Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας. Απέκτησε πτυχίο Λογιστικής στο Birmingham, είναι κάτοχος πτυχίων ΑΑΤ, FCCA, MA Taxation στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Institute of Advanced Legal Studies του Λονδίνου καθώς και πιστοποιητικού Effective Leadership από το University of Oxford. 

Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου τον οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας PHS & Partners που εδρεύει στη Λάρνακα. Διετέλεσε Μη Εκτελεστικός Διευθυντής αλλά και Οικονομικός – Φορολογικός Σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρείες.

Είναι νυμφευμένος με την Σάντρα Χατζηζαχαρία, πατέρας τριών παιδιών.

 

Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας για προσωπικούς λίγους στις 5 Ιανουαρίου 2024. Ενωρίτερα είχε διαρρεύσει η πληροφορία ήταν  προς ανασχηματισμό μετά από συνέντεευξη του Προεδρου Χριστοδουλίδη ότι δεν ήταν ικανοποιημένος με κάποιους υπουργούς του.

 

Πηγή

www.Polignosi.com