Παπαδάκης Ευστάθιος

Υπουργός Εργασίας

Image

Ο Ευστάθιος Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε οκονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Είναι επιχειρηματίας.

 

Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1997-1998) επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη. Επίσης ήταν  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (2000-2003) και μέλος πολλών ιδιωτικών και δημόσιων εταιριών. Υπηρέτησε επίσης στα συμβούλια του ΕΒΕΛ (αντιπρόεδρος) και του ΚΕΒΕ, καθώς και του Κέντρου Παραγωγικότητας. Υπήρξε επίσης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ και μέλος του συμβουλίου του σωματείου Φίλοι του ΤΕΠΑΚ. Πολύ γνωστή είναι και η προσφορά του ως μέλος πολλών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

 

Το 2011 το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού ανακήρυξε τον Στάθη Παπαδάκη σε Μέγα Ευεργέτη του Δήμου Λεμεσού για τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά του προς τη Λεμεσό και τους κατοίκους της.

Ο κ. Παπαδάκης διορίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2015 νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπαδάκης είναι επιχειρηματίας με μακρά παρουσία και προσφορά στα κοινά του τόπου, και ιδιαιτέρως της Λεμεσού.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image