Ιωαννίδης Δώρος

Image

Νομικός. Ο Δώρος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Νεάπολη Λευκωσίας στις 28 Σεπτεμβρίου 1947. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αδελφός του πρώην υπουργού Παιδείας Ουράνιου Ιωαννίδη και της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Ιωαννίδου Αιμιλιανίδου.

 

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1972, οπότε και άρχισε να ασκεί το επάγγελ΅α του δικηγόρου. Το Δικηγορικό Γραφείο Θεόδωρος Μ. Ιωαννίδης ιδρύθηκε το 1973 στην Λευκωσία και παρέχει τις υπηρεσίες του σε διάφορους δικαστηριακούς κλάδους. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται το Ασφαλιστικό Δίκαιο, το Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το Εταιρικό Δίκαιο, το Δίκαιο Ακίνητης Ιδιοκτησίας, το Αστικό Δίκαιο, το Εμπορικό Δίκαιο, το Οικογενειακό Δίκαιο, το Δίκαιο των Συμβάσεων και άλλοι δικαστηριακοί κλάδοι.

 

Από τον Φεβρουάριο του 2006 έως και το 2020 διετέλεσε  Πρόεδρος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου. Στις 15 Οκτωβριου 2020 τον διαδέκτηκε στη θέση αυτή ο νομικός Χρίστος Κληρίδης. 

Ο Δώρος Ιωαννίδης διετέλεσε ΅έλος του Πειθαρχικού Συ΅βουλίου και του Νο΅ικού Συ΅βουλίου των δικηγόρων. Το 1990 εξελέγη Πρόεδρος του ΓΣΠ, αφού προηγου΅ένως υπήρξε για χρόνια ΅έλος του Διοικητικού του Συ΅βουλίου.
 

Εκπρόσωπος

Εκπροσώπησε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στη Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων C.C.B.E., Διεθνή Δικηγορικό Σύνδεσμο Ι.Β.Α., Ένωση Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων, Ένωση Νομικών των Βαλκανίων.

 

Προήδρευε μετά του Γενικού Εισαγγελέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων και εκπροσωπούσε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στο Νομικό Συμβούλιο και το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων.

 

ΓΣΠ 

  • Διετέλεσε πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Παγκύπρια (Γ.Σ.Π.)  Επί της  δικής του Προεδρίας ανεγέρθη το γνωστό στάδιο της Λευκωσίας.                                                                  
  • Διετέλεσε πρόεδρος των Προσφυγικών Σωματείων που υπάγονται στη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας.                                                                                    
  • Πρόεδρος επίσης της Ανωτάτης Δικαστικής Επιτροπής Ποδοσφαίρου Σ.Τ.Ο.Κ.

 

 

Πηγή:

  • Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image