Ευαγγέλου Μαριλένα

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

Image

Δημοσιογράφος. Η Μαριλένα Ευαγγέλου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 9 Ιουλίου 1975. Διορίστηκε υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη στις 27 Φεβρουαρίου 2023 διαδεχόμενη την Αναστασία Ανθούση.

 

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εργάστηκε για 25 χρόνια ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικούς  (Mega) και ραδιοφωνικούς σταθμούς (Politis Radio), σε εφημερίδες (Πολίτης) και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ως ρεπόρτερ, πολιτική συντάκτρια, αρχισυντάκτρια, παρουσιάστρια ραδιοφωνικής, ενημερωτικής εκπομπής, καθώς και παρουσιάστρια διαδικτυακής εκπομπής. Εργάστηκε επίσης στον τομέα της Διοίκησης, των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

Παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων σε θέματα Διακρίσεων στη βάση Φύλου και στη βάση Εθνικής Καταγωγής και Θρησκεύματος, Ισότητας Γυναικών και Ανδρών, Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελευθερίας της Έκφρασης και του Τύπου, ενώ συμμετείχε σε ημερίδες και συνέδρια ως ομιλήτρια τόσο στην Κύπρο, όσο και στις Βρυξέλλες σε θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και το Κυπριακό. Έχει έντονη κοινωνική δραστηριότητα και συμμετέχει ενεργά στα κοινά, ενώ έχει σπουδές στη μουσική.

 

Κατάγεται από την επαρχία Κερύνειας και διαμένει στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Αντώνη Σερδάρη από τη Μόρφου και είναι μητέρα δύο αγοριών 14 και 15 χρόνων.

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image