Κωμοδρόμου Δόξα

Image

Η Δόξα Κωμοδρόμου κατάγεται από την Αθηένου της Επαρχίας Λάρνακας. Διορίστηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη στις 27 Φεβρουαρίου 2023. 

 

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master Degree) του Πανεπιστημίου Κύπρου στις «Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες». Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξασφάλισε το πρώτο της πτυχίο στη Δημοσιογραφία και τις Δημόσιες Σχέσεις “Communications”, (Bachelor Degree).

 

Εργάστηκε στο Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2007. Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου και Επικεφαλής του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών στην Πρυτανεία του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, διοργανώνοντας, συντονίζοντας και παρουσιάζοντας όλες τις Τελετές Αποφοίτησης και Τελετές Αναγόρευσης. Επιπρόσθετα διοργάνωσε τα εγκαίνια των κτηριακών εγκαταστάσεων και θεμελίων λίθων στην Πανεπιστημιούπολη και συνεργάστηκε στενά με την εκάστοτε Πολιτεία για φιλοξενίες πρωθυπουργών και προέδρων ξένων χωρών, αλλά και ευρωπαίων αξιωματούχων στην Κύπρο. Στα συν των επιτευγμάτων της και οι διοργανώσεις πολλών δράσεων εκτός Κύπρου, όπως η πρόσφατη Τελετή Αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μάλιστα, ως αρχηγός αποστολής, η Δόξα Κωμοδρόμου διοργάνωσε, επιμελήθηκε και συνόδευσε φοιτητές/τριες στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο για συμμετοχή σε διεθνής διαγωνισμούς.

 

Διετέλεσε προσωπική συνεργάτιδα του Βουλευτή κι αργότερα Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. και Ευρωβουλευτή, Γιαννάκη Μάτση για 15 χρόνια τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο (Βρυξέλλες, Στρασβούργο).

 

Τα τελευταία 20 χρόνια συνεργάστηκε με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια (Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και Συγκρότημα Δίας-Τηλεόραση Σίγμα), παρουσιάζοντας δελτία ειδήσεων και εκπομπές λόγου. Παρουσίασε επίσης την πρωτοποριακή εκπομπή του ΡΙΚ «Πανεπιστημιακοί Θησαυροί», με συμμετοχή όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κύπρου. Ως δημοσιογράφος παραδίδει, επίσης, σεμινάρια Αγωγής Λόγου και Ορθοφωνίας στους σπουδαστές/στριες του Τμήματος Δημοσιογραφίας και του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κυριάκος Μάτσης, η φυσιογνωμία ενός στοχαστή που τάχθηκε στον Αγώνα της ΕΟΚΑ», εκδόσεις ΑΦΗ.

Αυτή την περίοδο εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Ο ρόλος που διαδραμάτισε η Κυπριακή Ραδιοφωνική Υπηρεσία στον Αγώνα της ΕΟΚΑ», με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρο Παπαπολυβίου. 

 

Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κωμοδρόμο και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Ανδρέα και τον Σπύρο.

 

Πηγή

Polignosi