Λοϊζίδης Βάκης

Image

Ποιητής, ζωγράφος. Ο Βάκης Λοϊζίδης γεννήθηκε το 1965 στη Λευκωσία. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά με θέμα τον τουρισμό στην Αγγλία.

Έχει εκδόσει τις ποιητικές συλλογές: Ποίηση και Κολάζ 1995, Χειροποίητα Μηχανής 1999, Κινητά Μνημεία 2002, Σε ώρα αιχμής  εκδ. Γαβριηλίδης 2005, Κλαράκι σπάζει εκδ. Γαβριηλίδης 2007, Τα στοιχειώδη, εκδ. Γαβριηλίδης 2009, Ο άγγελος και ο γλύπτης εκδ. Μανδραγόρας 2011, Γέτεμποργκ, εκδ. Oppenheim 2014 Σουηδία. Είναι ο επιμελητής της ανθολογίας της Σύγχρονης Κυπριακής Ποίησης: Η Κύπρος μετά το '90, εκδ. Μανδραγόρας 2011. Το έργο του παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο ποίησης στην Πάτρα το 1996.

 

Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Άνευ" από την κυκλοφορίας του μέχρι το 2009. Ποιήματα του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, γαλλική, βουλγαρική και σουηδική γλώσσα. Πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Λευκωσία. Έργα του περιλαμβάνονται στην κρατική συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συλλογές πολιτιστικών ιδρυμάτων και σε ιδιωτικές συλλογές.

Διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα την ποίηση σε δημόσιους χώρους όπως ο ποιητικός περίπατος στη Λευκωσία και η εκδήλωση ''Ποίηση και κρίση'' στα πλαίσια έκθεσης στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών. Eίναι μέλος της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και της επιτροπής των βραβείων Θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

 

Πηγή

Polignosi