Σοφοκλέους Ελλάδα

Image

Λογοτέχνης, δημοσιογράφος. Η Ελλάδα Σοφοκλέους γεννήθηκε στην Πάφο.

Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Πάφου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια Δημοσίων Σχέσεων. Ασχολήθηκε με τον εκδοτικό – δημοσιογραφικό τομέα.

Εξέδιδε δύο μηνιαία τουριστικά περιοδικά, το Cyprus Time Out και το Nicosia this month, μέχρι το 2000. Παράλληλα εργάστηκε ως τακτική συνεργάτιδα σε εφημερίδες και περιοδικά. Δημοσίευσε αρκετές μελέτες για τον τουρισμό. Ήταν από τα πρώτα στελέχη του Συνδέσμου Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού της Κύπρου και υπηρέτησε για σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Οργανισμού Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (OMJET) και μέλος της διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού(FIJET).

Διετέλεσε Γραμματέας της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. Με δική της πρωτοβουλία, η Εταιρεία εξέδωσε ανθολογία Κυπριακής Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

Είναι επίσης μέλος του Κυπριακού κέντρου ΠΕΝ και της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου. Ασχολήθηκε με την ταξιδιωτική λογοτεχνία, το μυθιστόρημα και την ποίηση.

 

Μυθιστορήματα

Όταν ο χρόνος κόπηκε στα δύο (2006), Αλεξάνδρεια

Έτσι ξαφνικά (2015), Γαβριηλίδης

Χάδι από βελούδο

Τον καιρό που άνθιζαν οι ανεμώνες

Εξ αφορμής

Ανατολή ένα ταξίδι των αισθήσεων

Τα ταξίδια μου

Έρευνα

Ιστορικό Λεύκωμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων: έρευνα και συγγραφή

 

Πηγή

Polignosi