Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας

Image

Βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας μεταξύ των Λεωφόρων Νεχρού, Μουσείου και της οδού Κινύρα, πίσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 Η περιοχή αγοράστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1901 για να διαμορφωθεί εκεί ο πρώτος Δημοτικό Κήπος της πόλης ο οποίος ονομάστηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Βικτώριας, Κήπος Βικτώριας.

Ανακατασκευάστηκε το 1968-69 από την εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαϊδη ΛΤΔ, με σχέδια του Νεοπτόλεμου Α. Μιχαηλίδη και εισφορά της Πριγκιπίσσας Ζήνας Κάνθερ Ντε Τύρας. Τα εγκαίνια έγιναν την 1η Ιανουαρίου 1972 από τον  Χωρεπίσκοπο Κωνσταντίας Χρυσόστομος και τον δήμαρχο Λευκωσίας Λέλλο Δημητριάδη ενώ παρέστη και μίλησε ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Οδυσσέας Ιωαννίδης.

 

Βλέπε βίντεο: Ψηφιακός Ηρόδοτος- Αρχείο ΡΙΚ

 

Ο Δημοτικός Κήπος περιλαμβάνει χώρους παιδικών παιχνιδιών, περιφραγμένο χώρο με πτηνά, ειδικό φωτισμό, θερμοκήπια, λίμνες με μεγάλη ποικιλία από νούφαρα, πάπιες, δεξαμενή με συντριβάνια κ.λ.π. Διαθέτει επίσης καθιστικούς χώρους, σκιερούς το καλοκαίρι και ηλιόλουστους το χειμώνα. 

Ο Δημοτικός Κήπος  αποτελούσε και αποτελεί έναν ιδανικό χώρο, τόπο σύναξης και σήμα κατατεθέν των ντόπιων, των οικογενειών,των τουριστών και όχι μόνο για να απολαύσουν τη βόλτα τους, τα παιδιά να παίξουν και όλοι οι επισκέπτες να περάσουν μία υπέροχη μέρα στο καταπράσινο περιβάλλον. 

 

Πηγή

Δήμος Λευκωσίας

Polignosi

 

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image
Image