Λάμπρου Άντριου

Image

Τραγουδιστής. Εκπροσώπησε την Κύπρο στον 67ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Βreak a broken heart».

Γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1998στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από ελληνοκυπριακή οικογένεια. Φοίτησε στο AMS Music School όπου έμαθε να παίζει πιάνο. Σε ηλικία 5 ετών, κέρδισε την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο του, τραγουδώντας το «Do-Re-Mi» από το The Sound of Music.

Ο Λάμπρου κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή το 2013 μετά τη μεταφόρτωση μιας διασκευής του "My Immortal" των Evanescence στο YouTube. Μια διασκευή 15 δευτερολέπτων του "Stay With Me" που ανέβηκε στο Instagram κοινοποιήθηκε από μια μουσική σελίδα με έδρα την Ισπανία και κέρδισε στον Λάμπρου πάνω από 2.000 ακόλουθους μέσα σε μια νύχτα. Το 2015, ο Λάμπρου μπήκε στο The X Factor Australia, φτάνοντας στο top 20. Την ίδια χρονιά, έγινε αντιληπτός από τη Sony ATV και υπέγραψε από τη Maree Hamblion. Το ντεμπούτο του σινγκλ, "Throne", κυκλοφόρησε το 2021.

 

Το 2022, ο Λάμπρου διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision Eurovision – Australia Decides με το τραγούδι "Electrify". Τερμάτισε στην 7η θέση στον τελικό του διαγωνισμού, μη καταφέρνοντας να κερδίσει την εκπροσώπηση.

 

Στον  67ος διαγωνισμός της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαίου 2023 στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου η Κύπρος, με τον Λάμπρου κατέκτησε την 12η θέση.

 

Πηγή

Polignosi