Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζομένου Λαού ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ αλλάζει λογότυπο και ταυτότητα

Image

Στις 28 Ιουνίου 2023 το ΑΚΕΛ σε μια συγκέντρωση με κύριο ομιλητή το γ.γ του Κόμματος Στέφανο Στεφάνου ανακοόινωσε τη δημιουργία της Κοινωνικής Συμμαχίας. Πρόκειται όπως είπε για μια πολιτική πλατφόρμα που θα στεγάσει την κοινωνική συμμαχία για προοδευτική αλλαγή.

 

Έχοντας την εμπειρία της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης αλλά και της δυναμικής που κατέγραψε η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη,  το ΑΚΕΛ αποφάσισε να προχωρήσει,  σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου στη νέα εποχή «με το βλέμμα στο μέλλον». Ο τίτλος αυτός αποτελεί και το νέο λογότυπο της προσπάθειας από πλευράς του κόμματος της Αριστεράς, επιχειρώντας να φέρει κοντά όλους όσους συσπειρώθηκαν γύρω από τη δυναμική που δημιούργησε η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη. Από το νέο λογότυπο αφαιρέθηκε το παραδοσιακό σφυρί που συμβόλιζε την αποκλειστική σχέση του κόμματος με τους Εργάτες. Ανακοινώθηκε επίσης η απόφαση του Κόμματος να αποκαταστήσει παλαιά μέλη του κόμματος που είχαν αποβληθεί, όπως ο Πλουτής Σέρβας και ο Αδάμ Αδάμαντος.

 
Η ομιλία

Κατά την ομιλία του ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε:

 

«Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν έχουμε στο μυαλό μας προπαρασκευασμένες λύσεις. Μέσα από τον διάλογο που ήδη ξεκίνησε συνθέτουμε απόψεις και διαμορφώνουμε το μοντέλο λειτουργίας αυτής της νέας δομής.
 

Το βέβαιο είναι ότι απαιτούνται δύο βασικά στοιχεία: η πολιτική βάση επάνω στην οποία θα στηρίζεται η Κοινωνική Συμμαχία και η οργανωτική συγκρότηση των δυνάμεων που την επιθυμούν. Όλων όσοι βρισκόμαστε εδώ δηλαδή, αλλά και πολλών άλλων που δεν παρευρίσκονται στη σημερινή εκδήλωση.

 

Για την πολιτική ατζέντα αναφέρθηκα προηγουμένως. Είναι το πρόγραμμα πάνω στο οποίο στηρίξαμε την εκλογική προσπάθειά μας. Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές ή κομματικές καταβολές, αλλά με κοινό όραμα για τη ρότα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα».

 

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στην οργανωτική συγκρότηση του κόμματος, με στόχο να δημιουργηθεί μια δομή, όπως σημειώνει, η οποία θα διασφαλίζει τη συμμετοχικότητα στη διαμόρφωση πολιτικών και την αποτελεσματικότητα στην πολιτική δράση. «Θα πρόκειται για μια πολιτική πλατφόρμα η οποία δεν θα προϋποθέτει την ένταξη στο ΑΚΕΛ. «Θα δίνει τη δυνατότητα του διαλόγου και των ζυμώσεων με τη διατύπωση προτάσεων, παρεμβάσεων καθώς και συμμετοχή σε κοινές δράσεις. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους και να αντλήσουμε από την πολιτική σοφία των πολλών στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης» είπε.

 

Τόνισε ακόμα ότι σταθμοί αυτής της προσπάθειας θα είναι η εκλογική αναμέτρηση γα τις ευρωεκλογές και εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν συνεχεία οι Βουλευτικές και τελικός προορισμός οι προεδρικές εκλογές του 2028. «Η προσπάθεια αυτή δεν δρομολογείται σε πολιτικό κενό. Υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας: η διπλή εκλογική αναμέτρηση το 2024 και οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπου θα μετρηθεί επί του εδάφους η αλληλεπίδραση του ΑΚΕΛ με τις μεμονωμένες προσωπικότητες ή τα οργανωμένα σύνολα», εξήγησε ο Στέφανος Στεφάνου, και πρόσθεσε ότι η πρόθεση είναι να οικοδομηθεί μια Κοινωνική Συμμαχία που να έχει και ρόλο και φωνή. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της προσπάθειας.

 

Είμαι αισιόδοξος ότι με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο γγ του ΑΚΕΛ.

 

 

Πηγή:

  1. Φιλελεύθερος: Με Νέο Λογότυπο και το βλέμμα στο Μέλλον